Son dönemde, özellikle de yaşadığımız ekonomik zorluklar nedeniyle çok konuşulan bir konu var: Katma değerli üretim. Geldiğimiz noktada ekonomi ile ilgili birçok tartışma “katma değerli üretim yapmalıyız” cümlesi ile sonlanıyor. Katma değerli üretim denildiğinde maliyeti ile satış fiyatı arasındaki farkın yüksek olduğu, genellikle de yüksek teknoloji veya bilgi yoğunluğu içeren ürünler kastediliyor.
Geldimiz noktada katma değerli üretim ile teknolojik ürünlerin aynı noktada kesiştiğini görmek zor değil. Günümüzün en katma değerli ürünlerinin yazılım ve elektronik içerikli ürünler olduğunu görüyoruz. Konuyu nereye getireceğimizi sanırım tahmin ettiniz. Evet gömülü sistemler!
Bugün içerisinde elektronik bir sistem barındırmayan bir makine veya cihaz hemen hemen kalmadı. Bütün bu elektronik sistemlerin de içerisinde bir gömülü yazılım bulunuyor. İşte bu noktada katma değerli üretim demek gömülü sistemler gibi alanlarda yetkin hale gelmekten geçiyor dersek yanlış birşey söylemiş olmayız. Bunun en büyük örneğini son dönemde gündemi de oldukça işgal eden savunma sanayi ürünlerinde görüyoruz. Konuştuğumuz tüm bu ürünlerde gömülü yazılımlar oldukça önemli bir yer işgal ediyor.
Peki bu sistemleri geliştirecek olan teknik kişiler nerede yetiştirilecekler? Normal olarak mühendislik bölümlerinde diye cevap verebiliriz. Ancak bugün ne elektronik ne de bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerde bile gömülü sistemler konusunda tam bir eğitim verildiğini söylemek güç. Bu nedenle bu açığı iş başında ve farklı eğitim modelleri ile tamamlamaya çalışıyoruz. Bu noktada gömülü sistem eğitimleri önemli bir yer tutuyor.
Bugün bir cihaz veya makina geliştiriyor, ar-ge yapıyorsanız yolunuz gömülü sistemlerden geçecektir. Gelin ar-ge ekiplerinizin gömülü sistem geliştirme yetkinliklerini hep beraber geliştirelim.
Eğitimlerimizi incelemek için bu sayfaya bakabilirsiniz. Firmanız ve ekipleriniz için ne yapabileceğimizi konuşmak için bize ulaşabilirsiniz: info@gomuluegitim.com